Begeleiding op maat

Starten met Obeya

Ontdek wat je nodig hebt om met Obeya te starten en kies zelf je ondersteuningsniveau. Van zelf doen tot volledige begeleiding.

Waarom een goede start essentieel is

Beginnen met Obeya is een avontuur vol mogelijkheden voor jou en je team. Het is de sleutel tot een transparante en effectieve manier van leidinggeven. Een goede start is cruciaal omdat het de toon zet voor de toekomstige dynamiek en succes van jouw team. Wees je bewust van valkuilen zoals gebrek aan betrokkenheid of het missen van een duidelijke visie. Het fundament dat je nu bouwt, bepaalt het succes van jullie samenwerking.

Weet welk probleem je wil oplossen
Zorg dat helder is wie bij het team horen
Betrek het team in de voorbereidingen

Download de checklist

Stap voor stap

Voorkom veelgemaakte fouten en zorg voor een vliegende start met onze speciaal ontwikkelde ‘Starten met Obeya checklist’. Van voorbereiding van de ruimte (fysiek of digitaal), tot het betrekken van je team. Door deze checklist te downloaden, heb je een praktisch hulpmiddel in handen om zelfstandig aan de slag te gaan en om Obeya te implementeren zonder belangrijke aspecten te vergeten. Download het nu en zet de eerste stap naar een transparante en verbonden manier van werken.

 

De opties

Start jouw Obeya reis

Bij het starten met Obeya kun je kiezen uit verschillende opties, afhankelijk van je voorkeur voor zelfstandig werken of behoefte aan ondersteuning. Bekijk de mogelijkheden hieronder en kies de aanpak die het beste bij jou en je team past.

De zelfdoeners

Voor wie: Teams bekend met Agile of Lean, die al een coach hebben en overzicht missen of zelf willen experimenteren.

Volgende stappen:

Zelf doen met hulp

Voor wie: Teams die nog niet bekend zijn met Lean, Agile of Obeya, en die willen starten of een stap willen zetten en tegen obstakels aanlopen.

Volgende stappen:

Volledig startklaar

Voor wie: Teams snel willen starten en onder onze training en begeleiding in 3 dagen een gebruiksklare Obeya willen hebben.

Volgende stappen:

Starten met je organisatie

Wil je als organisatie werken aan een cultuur van transparantie, verbeterde strategische afstemming en effectieve executie?

Dan is het mogelijk om als organisatie een Obeya transformatie te overwegen, waarbij meerdere teams of afdelingen met Obeya gaan werken. Dit vraagt om een gestructureerde, programmatische aanpak met goede voorbereidingen en passende interne communicatie.

Obeya Coaching & Training heeft meerdere organisaties succesvol begeleid bij een organisatie transformatie waarbij werken met Obeya als uitgangspunt werd genomen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Starten

met meerdere teams

Voor wie: voor grotere organisaties met meerdere afdelingen die veel verspilling ervaren doordat afdelingen niet (volledig) afgestemd met elkaar samenwerken aan dezelfde strategie.

Volgende stappen:

  • Begin klein: start met de Obeya Team Kickstart bij een enthousiast team.
  • Breid stap voor stap het succes uit naar andere teams aan de hand van het principe cascaderen en verbinden
  • Elke organisatie vraagt om een andere aanpak. Neem een coach in de hand om jullie te begeleiden in de Obeya transformatie.

Misschien vind je dit ook interessant?

To top